Zijn sport en zijn lichaam: ze vormen de wereld van Eelco Sintnicolaas. Hij is de spieren in zijn schouders, benen en voeten. Hij is de enige die hem naar de overwinning kan leiden. Wat maakt de sport zo verslavend en wat gebeurt er in je hoofd op dat allesbeslissende moment? En zal hij op tijd hersteld zijn van zijn enkeloperatie om te kunnen presteren op het EK en de Olympische Spelen?

Dit korte portret over meerkamper Eelco Sintnicolaas is gemaakt in het kader van de 6×6 filmcompetitie. Na verschillende voorrondes en een pitch is ons concept uitgekozen om verfilmd te worden waarvoor budget is vrijgemaakt. Deze film is samen met vijf andere films gebruikt voor de promotie van het EK Atletiek dit jaar in Amsterdam.

Concept/regie/camera: Jasper van Leeningen en Engel Mulder
Montage: Daisy Kanon
Sounddesign: Foxhole Music
Lichtassistent: Aaron Homma
Productie assistentie: Daphne Kerstens, Mirthe Venbrux en Pascal Veenhof
Producent: Tandem